office@trontex.rs | +381 21 4794-580,+381 21 4794-581

NOVOSTI

Резултат слика за NEWS


 

Hotel Fontana u Vrnjačkoj Banji od 1. maja zablistaće novim sjajem - Rekonstrukcija vredna 4 mil EUR 

TRON TEX IZVOĐAČ UNUTRAŠNJIH ZAVRŠNIH RADOVA, FASADE I ALU STOLARIJE

 

 
Budući izgled hotela Fontana u Vrnjačkoj Banji
Čuveni hotel Fontana u Vrnjačkoj Banji u 2018. godini će dobiti potpuno novi izgled, a u njegovu rekonstrukciju biće uloženo 4 mil EUR
 
 

- U planu je renoviranje smeštajnih jedinica, restorana i lobby bara. Takođe, gosti će moći da uživaju i u potpuno modernizovanim dodatnim sadržajima, jer su u planu i radovi na velnes i spa centru, fitnes centru, kao i na zatvorenom bazenu i u konferencijskoj sali 

Renoviranje će početi 1. novembra, a otvaranje je zakazano za 1. maj 2018. godine.

Nakon rekonstrukcije, u okviru ponude hotela Fontana biće ukupno 244 komfornih i dobro opremljenih smeštajnih jedinica (soba i apartmana). Deo soba, biće prilagođen i osobama sa invaliditetom.


 
 
Novi izgled hotela Fontana u Vrnjačkoj Banji
Novi izgled hotela Fontana u Vrnjačkoj Banji
Novi izgled hotela Fontana u Vrnjačkoj Banji
 Obilazak radova u KOC-u

 
 

Predsednik Opštine Šid Predrag Vuković obišao je danas radove na renoviranju sale Kulturno obrazovnog centra u Šidu. U toku je druga faza i radovi bi trebalo da budu završeni, kako je danas rečeno, do Svetog Save, odnosno 27. januara.

Izvođači radova ulažu maksimalne napore kako bi salu priveli nameni u što kraćem roku. Predstavnici lokalne samouprave se nadaju da će već proslava školske slave Svetog Save biti organizovana u novom, multifunkcionalnom prostoru, sa novim stolicama sa podiznim mehanizmom, obrađenim zidovima, novim podom, svetiljkama, zvučnom izolacijom, ventilacijom i klimatizacijom. Takođe, trebalo bi da se zamene i obrade postojeće drvene obloge i uredi tonsko-režijska platforma za scensko audio vizuelnu i svetlosnu opremu za realizaciju različitih programa. Na terenu su radnici firme “TRON TEX” iz Novog Sada.

Sala će imati multifunkcionalnu namenu, za potrebe pozorišta, bioskopa i organizovanje kulturnih programa i koncerata.

Predsednik Opštine, Predrag Vuković, ne krije zadovoljstvo brzom dinamikom radova.

Treba dodati i da će sala biti prilagođena i osobama sa invaliditetom tako što će se urediti i prilaz spolja, kao i ulaz iz kafea. Inače, ovaj projekat Opštine Šid, “Sačuvajmo kulturu Šida”, podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja i odobrilo 19 miliona dinara.

 

Окончани радови на Завршетку изградње спортске хале у Бачком Јарку – фаза 2

 

На основу јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области спорта Управа за капитална улагања АП Војводине је издвојила средства за финансирање пројекта завршетка изградње спортске хале у Бачком Јарку, а укупна уговорена вредност радова износила је 7.531.544,40 рсд са ПДВ-ом.

Извођачи радова били су д.о.о. „INTEC“ Нови Сад, и д.о.о. „TRON TEX“ Нови Сад. Радови су отпочели 09.10.2017. и завршени су 22.11.2017. године, а обухватали су: грађевинске сувомонтажне радове, радове на водоводу и канализацији и радове на термотехничким инсталацијама у склопу којих је опремљена гасна топловодна котларница, уграђено радијаторско грејање и локална вентилација канцеларија, свлачионица и тоалета.

DSCF5093 DSCF5097 DSCF5075 DSCF5099

DSCF5096

Реализацијом овог инвестиционог пројекта обезбедиће се просторни услови за одржавање спортских манифестација, и несметано спровођење активности из области спорта, физичког васпитања и рекреације за ученике ОШ “Славко Родић“.

Пословима на реализацији пројекта испред општине Темерин координирала Агенција за развој општине Темерин.Napreduju radovi na izgradnji muzičko-baletske škole na Limanu

Kako javljaju iz Gradske kuće, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji Muzičke i baletske škole sa koncertnom dvoranom na Bulevaru cara Lazara.

Objekat se, navodi se u saopštenju, gradi od savremenih i kvalitetnih materijala, kao što su niskoemisiona stakla na prozorima i staklenim zid-zavesama, ventilisane fasade od fiber cementnih kompozitnih ploča, toplotne pumpe, jer je pri projektovanju i izgradnji osnovni cilj bio stvaranje energetski efikasnog, savremenog i funkcionalnog objekta. Spratnost objekta u delu Baletske škole je Su+P+2, u delu Muzičke škole Su+P+3, dok je u delu koncertne dvorane P+3, a neto površina celokupnog objekta je 12.520 m².


- Izgradnja Muzičko-baletske škole i koncertne dvorane je svakako jedna od najvećih investicija i najvećih projekata za Novi Sad, ne samo u smislu titule "Evropska prestonica kulture", već i u smislu kapaciteta naših školskih ustanova. Imajući u vidu da su i Baletska i Muzička škola podstanari poslednjih nekoliko godina, a nakon restitucije objekata u kojima se nalaze ove škole, Grad je doneo odluku da izgradi potpuno novu, najmoderniju školu sa svim sadržajima i kapacitetima koji su projektovani za naredne godine, odnosno buduće generacije. Predviđeno je da Muzička škola može da primi 1500 učenika sa 200 profesora, Baletska 600 učenika sa 60 profesora, a po prvi put u Novom Sadu ćemo imati dve koncertne dvorane i to veliku sa 432 mesta i malu, iznad nje, sa oko 150 mesta
 – rekao je Miloš Vučević.


- Zadovoljan sam kako se radovi odvijaju, s obzirom na to da je bilo i kašnjenja u jednom periodu. Ovo je druga faza koju Grad finansira. Prvu smo finansirali iz budžeta u iznosu od 366 miliona dinara, a ovo je druga u iznosu od 820 miliona dinara i za nju su sva sredstva obezbeđena, a ugovoreni rok je početak novembra 2018. godine. Dakle, do sada smo izdvojili preko milijardu dinara, a čeka nas treća faza procenjene vrednosti oko 700 miliona dinara. Cilj je da već na leto možemo da raspišemo javnu nabavku za treću fazu, kako ne bismo imali prazan hod u izgradnji ove zgrade ukupne bruto površine oko 15000 m2 koja će biti najmodernija u ovom delu Evrope. Učenici, profesori, kao i svi oni koji će koristiti kapacitete škole, imaće najbolje uslove, a verujem da ćemo dočekati godinu titule EPК sa najmodernijom koncertnom dvoranom –
 dodao je gradonačelnik Novog Sada.


 

 

USKORO POČINjU RADOVI NA IZGRADNJI RASADNIKA I UPRAVNE ZGRADE GRADSKOG ZELENILA

gradsko-zelenilo

Za par nedelja počeće da se grade novi rasadnik, upravna zgrada i drugi objekti Gradskog zelenila na Vidovdanskom naselju. To će biti novo sedište „Zelenila“ i gradiće ga konzorcijum firmi „Tron tex“ iz Novog Sada, „W.D. Conrod west“ iz Beograda, „Luks elektro“ iz Uba, „Frenki alarm“ iz Valjeva, „AB&CO Geosystems“ iz Novog Sada i „Put invest“ iz Sremske Kamenice. Ove firme će na prostoru nekadašnjeg Pionirskog parka i neuređene površine koja je služila kao divlja deponija na Temerinskom putu, u dve faze sagraditi nove objekte. U prvoj fazi planirana je gradnja jednog krila upravne zgrade, portirnice, objekat za dendrologiju i cvećarnicu, hangar za smeštaj radnih mašina i opreme, dva tehnička objekta za radionice i mehanizaciju i magacine, kotlarnicu i punilicu za vodu.  Rok za izgradnju prve faze je 180 dana, što znači da bi na proleće sledeće godine  Gradsko zelenilo prvi put u svojoj istoriji trebalo da dobije svoje stalne prostorije.  

 

Počinje obnova zgrade Muzeja

Reč je o najstarijoj i najvećoj zgradi, građenoj pre više od jednog veka kao prvoj Građanskoj školi

 

BAČKA PALANKA: Potpisivanjem Ugovora sa izabranim izvođačem radova – firmom „Tron Tex“ DOO iz Novog Sada praktično je počela realizacija rekonstrukcije i sanacije zgrade Muzeja u samom centru Bačke Palanke. Po oceni Branislava Šušnice, predsednika Opštine Bačka Palanka, to je jedan od najznačajnijih projekata u ovoj godini, ukupne vrednosti od 41 milion dinara.

Da podsetimo – ovom projektu čiji je naziv „Da kucnem u drvo“ na konkursu „Gradovi u fokusu“ Ministarstvo kulture i informisanja kao najbolje plasiranom dodelio je 32,6 miliona dinara. Ugovor o sufinansiranju između Ministarstva i Opštine Bačka Palanka potpisan je avgusta 2017, a rok za završetak radova je kraj ove godine. Za realizaciju projekta naša Opština obezbedila je 8,3 miliona dinara.

Reč je o najstarijoj i najvećoj zgradi, građenoj pre više od jednog veka kao prvoj Građanskoj školi. U ovoj zgradi radila je i srednja Ekonomska škola, a zatim i OŠ „Klara Feješ“. Dakle, radi se o objektu koji je svedok istorije školstva u ovom kraju.

Predviđenim radovima neće se promeniti postojeći izgled, a u obnovljenom zdanju, pored Muzeja, mesto će naći i druge institucije kulture, kao i amateri. Tako će ovaj svojevrsni istorijski spomenik kulture sa svojim arhitektonskim rešenjem postati reprezentativno stecište mnogih događaja u organizaciji Kulturnog centra naše Opštine.

 

 

Na Limanu kreću najobimniji radovi na izgradnji Muzičko-baletske škole

 
Druga faza gradnje trebalo bi da traje do novembra 2018. godine

Završena je prva faza gradnje kompleksa Muzičko-baletske škole s koncertnim dvoranom na Limanu 3, odnosno urađena je tehnička kontrola svega što je do sad urađeno.

Izvođač druge faze radova trebalo bi da uđe na gradilište u utorak, 13. septembra, a rok za završetak tog dela gradnje je 14 meseci.

Nova škola s koncertnom dvoranom, radnog naziva Novosadski umetnički centar, gradi se za učenike Muzičke škole „Isidor Bajić” i Baletske škole u Novom Sadu.

Sad ulazimo u najobimnije radove, koji obuhvataju izgradnju konstrukcije trećeg sprata, spoljašnju stolariju, podove, instalacije... sve do finalnog dela, odnosno treće faze, objašnjava za Dnevnik direktorka Muzičke škole „Isidor Bajić” Radmila Rakin Martinović.

Ona se osvrnula i na kašnjenje, odnosno produžetak roka koji je obeležio prvu fazu gradnje.

Po njenim rečima, u tom periodu je izgubljeno oko dva meseca.

Imali smo administrativnih poteškoća koje su tražile vreme, to su, jednostavno, procedure koje se moraju ispuniti. Bilo je veoma teško, ali smo izgurali. Najvažnije je da su ti radovi konačno gotovi, a verujem da će nam to iskustvo poslužiti u daljoj gradnji, kazala je direktorka.

Druga faza gradnje trebalo bi da traje do novembra 2018. godine. Izvođač radova je „W.D. Concord West” DOO iz Beograda, s novosadskim partnerima „Energotehnika – Južna Bačka”, „Energy pro”, „Tron tex”, „Intec” DOO.

Ugovorena vrednost radova je 818,6 miliona dinara. Nakon toga, uslediće završni zanatski radovi, opremanje fasade, kao i postavljanje scenske tehnike u koncertnoj dvorani i parterno uređenje, odnosno treća, finalna faza. To će, kako je rekla Radmila Rakin Martinović, trajati do 2019. godine ili početka 2020, kada bi škola konačno trebalo da bude spremna za učenike.
 
 
 

Popravlja se šteta od nevremena u Tozinoj školi

U Osnovnoj školi "Svetozar Marković Toza" u toku su popravke učionica i drugih prostorija kako bi se škola osposobila za početak školske godine.
 
18.08.2017. 

Popravlja se šteta od nevremena u Tozinoj školi
 

Ova škola je pretrpela znatna oštećenja tokom majskoj olujnog nevremena kada je voda probila kroz plafone.

U Gradskoj upravi za obrazovanje kažu za 021.rs da su školi obezbedili 3.600.000 dinara za radove na otklanjanju posledica olujnog nevremena, odnosno za sanaciju delova urušenih plafona.

Škola je sprovela postupak javne nabavke i kao najpovoljnijeg ponuđača izabrala "TRON TEX" iz Novog Sada, a ugovorom je predviđeno da će radovi trajati 20 kalendarskih dana.

Prema informacijama Uprave, radovi su u toku i završetak se očekuje 20. avgusta.

 
 

Почела реконструкција спортске хале

јун. 30, 2017 

У четвртак, 29. јуна, започели су радови на реконструкцији и санацији спортске сале и пратећих садржаја, саопштено је из Установе за спорт и туризам општине Србобран.

"Извођач радова је предузеће 'TRON TEX' из Новог Сада, а уговорено је да се радови изведу у року од 50 календарских дана. Извођење радова суфинсирају Управа за капитална улагања АП Војводине и општина Србобран, на основу Уговора о преносу средстава, оствареном на Јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области развоја спорта", наводи се у саопштењу. 

© 2017 All Rights Reserved.
Trontex d.o.o.